Ermenistan insani ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Ermenistan ordusu gece boyu sivil yerleşim yerlerine saldırılarını sürdürdü. Ermenistan’ın saldırılarına Azerbaycan ordusu angajman kuralları kapsamında misliyle karşılık veriyor. Ermenistan, insani ateşkese rağmen durmuyor, sivil yerleşimleri hedef alıyor.
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece boyunca Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Hadrut, Cebrail, Gubadlı ve Zengilan yönlerinde direnmeye çalışan Ermenistan güçlerine karşı operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği belirtildi. Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açtığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait 2 adet T-72 tank, 4 adet Grad füze sistemi, 1 adet D-30 obüsü ve 5 aracı imha ettiği aktarıldı.
Açıklamada, operasyonlarda çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği, cephede durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu kaydedildi. Ermenistan saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 61’e, yaralıların sayısı 282’ye yükseldi. Azerbaycan, işgal edilmiş topraklarını da bir bir alıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cebrail bölgesindeki 13 köyün daha işgalden kurtarıldığını duyurdu. Böylece, 2 şehir, 1 kasaba ve 69 köy Ermenistan’dan geri alınmış oldu.





GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81605 kez okundu
2
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
30496 kez okundu
3
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
21265 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19911 kez okundu
5
Blinken: Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşıyor
18967 kez okundu