arolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı bakanlar kurulunun açıkladığı ekonomik paketle ilgili açıklama yaptı.
Esendağlı, pakette yer alan mahkeme kararlarına müdahaleden vazgeçilmezse konunun Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağını belitti.
Esendağlı’nın açıklaması şu şekilde;
“Adına “normalleşme” denilen bu süreçte, hükümetin kapanma döneminde yasa gücünde kararnamelerle yaptığı geniş çaplı düzenlemelerin haklı bir zemini kalmadığı açıktır. Hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkelerinden ayrılmanın hiçbir meşru izahı yoktur. Özellikle yargı erkinin yetki alanına ne Bakanlar Kurulu ne de Meclis girmemelidir. İşin özü, dün gece açıklanan ekonomik pakette yer alan mahkeme kararlarına müdahaleden vazgeçilmelidir. Aksi halde konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağımızı belirtmek isterim.”











GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122772 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87602 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44659 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30313 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28475 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.