Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi Yönetimi Kurulu Başkanı ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Mustafa Baybora, Yüksek Mahkeme’nin, Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi LTD’in 2018 yılında almış olduğu kararı onaylayarak, Kooperatifi haklı bulduğunu belirtti.
KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi LTD’in bazı üyelerinin, haksızlığı uğradıkları gerekçesiyle K.T Öğretmenler Kooperatifi aleyhine açmış oldukları davanın 11 Ekim 2024 tarihinde sonuçlandığını belirten Baybora, Yüksek Mahkeme’nin Öğretmenler Kooperatifi’nin aldığı kararı onaylayarak haklı bulduğunu ifade etti.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi’nin 1958 yılından itibaren İlkokul öğretmenlerinin örgütlü ekonomik gücü olmaya devam ettiğini vurgulayan Baybora, toplumsal varoluş mücadelesinde kooperatiflerin ve kooperatifçiliğin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi ve toplumun üretken ve örgütlü olabilmesi için kooperatifçiliğin sürekli geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Baybora ayrıca, altı yıllık dava sürecinde Öğretmenler Kooperatifi ile iş birliği içerisinde olan ve çıkan kararda emeği geçen Avukat Murat Metin Hakkı’ya teşekkür etti.
GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122070 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
84828 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58034 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
40986 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37549 kez okundu