1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. California’da 18 yaş altı evlilikler yasaklandı

California’da 18 yaş altı evlilikler yasaklandı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

California Valisi Gavin Newsom, eyalette 1 Ocak 2027 itibarıyla yürürlüğe girecek ve 18 yaş altı evlilikleri tamamen yasaklayacak yasayı imzaladı.

Newsom, yasanın imza törenine, 16 yaşındayken ailesi tarafından 50 yaşındaki Hollywood aktörü Doug Hutchison ile zorla evlendirilen Courtney Stodden ile birlikte katıldı.

Uzun süredir ülkede çocuk yaşta evliliklerin yasaklanması için mücadele veren Stodden, imza törenindeki konuşmasında bu kararı “zafer” olarak nitelendirdi ve ABD’deki 50 eyaletin tamamında benzer yasaklar getirilene kadar mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

ABD genelindeki durum

ABD’de 2018 yılına kadar tüm eyaletlerde çocuk yaştaki evlilikler yasal durumdayken, bu tarihten sonra 17 eyalet 18 yaş altı evlilikleri yasaklayan kanunlar çıkardı. California’nın kararıyla birlikte bu sayı 18’e yükseldi. Ancak yasanın 1 Ocak 2027’de yürürlüğe girecek olması nedeniyle, California dahil hâlihazırda 32 eyalette çocuk yaşta evlilikler belirli şartlar altında yasal olmaya devam ediyor. Ayrıca bazı eyaletlerde evlilik için hiçbir alt sınır aranmıyor.

Çocuk yaşta evliliklerin büyük bir kısmı 18 yaş altındaki kız çocukları ile yetişkin erkekler arasında gerçekleşiyor. Çocuk yaştaki evliliklerin önlenmesi için faaliyet gösteren “Unchained at Last” adlı örgütün verilerine göre, ABD’de 2000 ile 2018 yılları arasında yaklaşık 300 bin çocuk evlendirildi.

California’da 18 yaş altı evlilikler yasaklandı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.