CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, “narenciyede yaşanan kaosa” dikkat çekti; hükümetin sektörü baltalamak için elinden geleni yapmaya devam ettiğini ileri sürdü ve “Valencia için de kriz kapıdadır” dedi.
Yazılı açıklamasında “Süreci yönetemeyenler, bunun bedelini üreticiye, kontraktörlere, işçiye, ihracatçıya ve esnafa ödetmeye çalışıyor” diyen Gulamkadir, adada izinli şekilde bulunan, yaklaşık 27 ekipten oluşan 750 civarı kesim işçisinin çalıştırılmadığını, çalışamayan ekiplerin iş yokluğu nedeniyle Türkiye’ye geri döndüğünü, sonrasında ise “yeterli sayıda işçimiz yok” denilip üçüncü ülkelerden yetisi olup olmadığı bilinmeyen işçiler getirilmeye çalışıldığını ifade etti.
Dört ay sonra sezon sona erdiğinde getirilen işçilerin akıbetinin ne olacağıyla ilgili ciddi iddialar bulunduğunu belirten Gulamkadir, “Bu iddialarda, getirilecek işçilerin teminat mektupsuz getirileceği, belirli şirketlere imtiyazların olduğu, gelecek kişilerden gelmeden komisyon alma ve sezon sonrası tamamlanacak iş sonrasında kaçak işçi veya insan kaçakçılığına kadar ilerleyen bir süreçten bahsedilmektedir” dedi.
Kontraktör birlikleri tarafından yapılan uyarı grevinin ardından gerçekleşen toplantıda verilen sözlerin yakın takipçisi olacağını kaydeden Gulamkadir, tüm sektör paydaşlarına yalnız olmadıklarını, bu ülkeyi hep birlikte ayağa kaldırmak için yanlarında olduklarını hatırlattı.
GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025GÜNDEM
11 Aralık 2025SPOR
11 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
148023 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121734 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
83094 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57995 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
39162 kez okundu