Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yapulan açıklamada , Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Kişsel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuelar’ın Kıbrıs temaslarını değerlendirdi.
Holguin’in, taraflar arasında ortak zemin arayışı hedefi ile Ocak ayı itibarıyla görevine başlasığı ifade edilen açıklamada, Kıbrıs’a üç kez gelen Holguin’in, Lider yanında, sivil toplum örgütleri, iş dünyası temsilcisi örgütler ve siyasi partilerle de görüştüğü anımsatıldı.
Holguin’in partiyi de ziyaret ettiği, ve ziyarette bir görüş paylaşmaktan öte görüşlerini dinlemeyi tercih ettiği kaydedilen açıklamada, Holguin’in “kışkırtıcı faaliyetlerde bulunmakla ve haddini aşmakla” suçlanmasının, Kıbrıs Türk halkına ve siyasetine zarar verici olduğu savunuldu.
Birleşmiş Milletler ve Genel Sekreter Guterres’i doğrudan temsil eden kişisel temsilcisine yönelik suçlamaların kabul edilemez olduğuna değinilen açıklamada, Kıbrıs konusunda yegane gerçekçi çözüm modelinin iki toplumlu, iki bölgeli ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon olduğu iddia edildi.
Açıklamada, “CTP olarak, iki bölgeli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı federasyon temelinden ayrılmanın çözümsüzlüğün devamına ve sonuçlarına mahkum olmak anlamına geldiğini belirtir, çözüm yönündeki mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğini belirtiriz” denildi.
GÜNDEM
15 Aralık 2025GÜNDEM
15 Aralık 2025SPOR
15 Aralık 2025SPOR
15 Aralık 2025GÜNDEM
15 Aralık 2025GÜNDEM
15 Aralık 2025SPOR
15 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
148677 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122036 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
84387 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58023 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
40441 kez okundu