Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çağrısı ile Cumhurbaşkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, saat 14.00’te başlayan toplantıda son günlerde başlayan İsrail-İran savaşı dolayısıyla oluşabilecek tehlikeler ve alınması gereken tedbirler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve Sivil Savunma Başkanlığı’ndan aldığı bilgilere göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kayıtlı sığınakların oldukça yüksek kapasiteye sahip olduğunu ve ihtiyaç halinde süratle hazır hale getirilebileceğini ifade ederek, savunma tedbirlerinin de her zaman hazır bulunduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, savaşın kısıtlı seyrettiğini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için yüksek tehlike içermediği bilgisi aldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, olası bir durumda Türkiye Cumhuriyeti’nin kara, deniz ve havada yapılacak tüm faaliyetler için her daim hazır olduğunu dile getirdi.
Sivil Savunma Teşkilat başkanlığının olası afetler ve durumlarla alakalı sürekli tatbikatlar düzenlediğini de anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, toplantıda, ilerleyen günlerde sığınakların ve sirenlerin de kullanılacağı bir savaş tatbikatı yapılması konusunun da ele alındığını ifade etti.
Toplantıya Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra; Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca ve uzman personelleri, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Ali Akbaş, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil ve Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Osman Çağakan katıldı.
GÜNDEM
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026SPOR
12 Nisan 2026SPOR
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122756 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87560 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58223 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45377 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38236 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.