Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, bağlantı ve imalat çalışmaları nedeniyle Değirmenlik ve Tepebaşı su depoları ile bu depolardan beslenen yerlerde su kesintisi yapılacağını duyurdu. Kesinti yarından itibaren 19 Nisan’a kadar sürecek.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti’nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Su Temin Projesi kapsamında, Değirmenlik Terfi Merkezi’nde planlı çalışmalar gerçekleştirilecek.
Açıklamada, kesinti süresince eş zamanlı olarak Gelişim-MİTAŞ KKTC İş Ortaklığı yükleniminde yapımı devam eden; “KKTC İçme Suyu Projesi Depo Bağlantı Hatları 2. Kısım” işi kapsamında, Çamlıbel Deposu Bağlantı Hattı’nın mevcut ana isale hattı ile birleştirilmesi ve branşman vana odası imalatı, Değirmenlik Üst Deposu Bağlantı Hattı’nın mevcut Değirmenlik isale hattı ile birleştirilmesi ve branşman vana odası imalat çalışmalarına da başlanacağı kaydedildi.
Gazimağusa Karakol bölgesinde yarın 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
İçeriği Görüntüle
Su temininin çalışmalar tamamlanana kadar yerel içme ve kullanma suyu kaynaklarından sağlanacağı ifade edilen açıklamada, halkın bu süre zarfında suyu bilinçli ve tasarruflu kullanmasının önem arz ettiği belirtildi.
Açıklamada, çalışmalar süresince halka ve belediyelere gerekli bilgilendirmenin basın aracılığıyla yapılacağı da kaydedildi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
06 Nisan 2026GÜNDEM
06 Nisan 2026GÜNDEM
06 Nisan 2026SPOR
06 Nisan 2026SPOR
06 Nisan 2026GÜNDEM
06 Nisan 2026GÜNDEM
06 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122737 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87469 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58205 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45248 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38208 kez okundu