Din İşleri Başkanı Talip Atalay, internet ortamında yayınlanan görüntülerde, Girne’deki Surp Magar Manastırı avlusunda ibadethanenin ruhu ile uyuşmayacak bir etkinliğin yapıldığını görmekten üzgün olduğunu belirterek, “Bu duyarsızlığı ve sorumsuzluğu kınıyoruz” dedi.
Atalay, Surp Magar Manastırı avlusunda yapılan etkinlik hakkında yayımladığı kınama mesajında, “Bir kasıt olsun ya da olmasın, ibadethanenin ait olduğu inanca sahip inananlarını inciten, ibadethane karakterine uygun olmayan her etkinlik çirkindir ve kınanmalıdır” ifadelerini kullandı.
Atalay, hangi inanç grubuna ait olduğuna bakılmaksızın herhangi bir ibadethanede ve ibadethane alanında, kişi ve grupların niyeti ve amacı ne olursa olsun, o ibadethanenin ait olduğu inanç açısından uygun olmayan, inanırlarını incitici hiçbir etkinliğe izin verilmemesine azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Uygunsuz etkinlik girişimleriyle ilgili adli tedbir alınarak, gereğinin yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Atalay, yetkililerce gereğinin yapılacağına inandığını belirtti.



GÜNDEM
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026SPOR
13 Nisan 2026SPOR
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026GÜNDEM
13 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122759 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87580 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44606 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30252 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28412 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.