Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yeni tip corona virüs salgınına dair açıklamalarda bulundu.
Covid-19 pandemisinin, DSÖ’nün şimdiye kadar karşılaştığı en büyük sorun olduğunu söyledi.
DSÖ daha önce 2 kere Ebola, Zika, çocuk felci ve domuz gribi için küresel sağlık krizi ilan etmişti. Covid-19, örgütün ilan ettiği altıncı küresel sağlık krizi oldu.
Dr. Tedros, “Bu, uluslararası sağlık düzenlemeleri kapsamında ilan edilen altıncı küresel sağlık krizi oldu. Ama rahatlıkla en ciddi kriz. WHO’ya bildirilen vaka sayısı 16 milyonu aştı, can kaybı da 640 bini geçti, pandemi hız kazanmaya devam ediyor. Son altı haftada vaka sayısı ikiye katlandı.” ifadelerini kullandı.
Dünya genelinde aşılması gereken çok fazla sorunun olduğunu ifade eden Dr. Ghebreyesus, önlemlerin önemine değindi.
DSÖ Genel Direktörü, “Eğer önlemler uygulanırsa vakalar azalır, aksi durumda ise artar” dedi. Dr. Ghebreyesus, Kanada, Çin, Almanya ve Güney Kore’nin salgınla mücadele yöntemini övdü.














GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81176 kez okundu
2
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
30385 kez okundu
3
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
20521 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19910 kez okundu
5
Blinken: Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşıyor
18888 kez okundu