Girne’de geçtiğimiz Kasım ayında hizmetçilik yaptığı evin sahibine ait nakit 5 bin TL para ve yaklaşık 60 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çalmakla suçlanan Rosario Baluyot ile ilgili soruşturma tamamlandı.
Ev sahibi L.Ü.’nün şikâyeti üzerine polis tarafından soruşturma amaçlı tutuklanan Baluyot, bir gönüllü ifade vererek nakit para çaldığını itiraf etmişti. Çalınan ziynet eşyaları ve paralar ise henüz bulunmazken, zanlının eşyaları ve parayı ülkesine gönderildiğinden tahmin ediliyor.
Çalışma izinli olarak ülkede bulunan Baluyot’un izni ise işvereni tarafından durduruldu.
Aleyhinde alınan tutukluluk süresi dolan zanlı dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, zanlının yargılanıncaya kadar 45 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine karar verdi.
Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Gizem Kurum, mahkemede verdiği ifadede, zanlı Rosario Baluyot’un “müstahdem tarafından sirkat” suçundan tutuklandığını anlattı.
Polis memuru Gizem Kurum, kayıp olan emarelerin bulunamadığını bu aşamada soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.
Kurum, zanlının 41 yaşında ve Filipin uyruklu olduğunu ülkede çalışma izniyle kaldığını belirtti.
Ev sahibi ile görüştüklerini ve zanlının çalışma iznini durduracağını bilgisi aldıklarını anlatan Kurum, bu durumun ardından zanlının ülkede bir bağı kalmayacağına dikkat çekti.
Kurum zanlının davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87643 kez okundu
2
Öğrenciler Yine Rahat Durmuyor
37247 kez okundu
3
Bunlar Şebeke İş Adamlarının İçkilerine İlaç Koyup Uyututtuktan Sonra- Kıbrıs Gercek
32419 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30364 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28536 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.