Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), “pahalılığı, zamları, esnafın, zanaatkarın içinde bulunduğu durumu protesto etmek” yarın Lefkoşa’da eylem yapacağını duyurdu.
Konuyla ilgili açıklamada, “Sanayi bölgesi dülgeri, metalcisi, makinisti, kaportacısı, tornocusu, mobilyacısı, tamircisi, reklamcısı, matbaacısı, tesisatçısı, hurdacısı, elektrikçisi, üreticisi ve sanayicisi olarak yarın saat 18.00’de Atatürk Spor Salonu ışıklarında toplanıyoruz! Üretimden gelen gücümüzü gösteriyoruz!” denilerek, eyleme katılım çağrısı yapıldı.
Ezilen çalışan, esnaf, zanaatkâr ve üreticinin görmezden gelindiği kaydedilen açıklamada, zamların dur durak bilmediği, borçların birikmesine, iş yerlerinin kapanmasına, işsizliğin çoğalmasına seyirci kalındığını, tüm faturaların vatandaşa ödetildiği savunuldu.
Esnaf ve zanaatkarın işini, mesleğini yapamayacak duruma düşüldüğüne işaret edilerek, “Birileri ezilirken, birilerinin sefa sürmesi nerelerde görüldü? Bu vicdansızlık neden? Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar. Bu gidişe dur demek bize bağlı! İsyanımız büyüyerek devam edecek” denildi.
GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122071 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
84830 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58034 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
40990 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37549 kez okundu