Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden alınan bilgiye göre 167 fanatik Yahudi, İsrail polisi eşliğinde Fas (El-Meğaribe) Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın yaptı.
Polis eşliğinde Harem-i Şerif’in avlusunda dolaşan fanatik Yahudilerin, Hamursuz Bayramı (Pesah) dolayısıyla Talmudik ayinler yaptığı belirtildi.
Fanatik Yahudiler, zaman zaman İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa’nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinlilerle İsrail polisi arasında arbedeye neden oluyor.
Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra Camii’nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında “Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu” iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Harem-i Şerif’te kendilerinin de ibadet haklarının olduğunu öne sürüyor.
İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi özelliği taşıyor.
GÜNDEM
10 Mayıs 2026GÜNDEM
10 Mayıs 2026GÜNDEM
10 Mayıs 2026SPOR
10 Mayıs 2026SPOR
10 Mayıs 2026GÜNDEM
10 Mayıs 2026GÜNDEM
10 Mayıs 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87910 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
40352 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37372 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32340 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30617 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.