Rum hellim tüccarlarının Rum Başkanlık Sarayı’nda hellim konusunu masaya yatırdıkları ve AB’da marka ismine yaptıkları itirazı geri çekme kararı aldıkları haber verildi.
Hellim ürününün marka isminin İngiltere’de geri kazanılmasından sonra Rum hellim tüccarlarının Rum Başkanlık Sarayı’nda hellim konusunu masaya yatırdıkları ve AB’da marka ismine yaptıkları itirazı geri çekme kararı aldıkları haber verildi.
Haravgi’nin haberine göre tüccarlar itirazlarını geri çektiği için hellimin marka isminin İngiltere’de geri kazanılacağı geçen Eylül ayından beridir beklenen bir şeydi. Şu anda geriye sadece İngiltere’nin telif hakları prosedürünün tamamlanması kaldı.
Rum Başkanlık Sarayı’ndaki görüşmenin ardından tüccarlar, marka ismi için AB’deki itirazlarını geri çekme kararı aldı, ancak Avrupa Komisyonu’nda incelenmesi beklenen Hellim Dosyası’na itirazlarını geri çekmedi.
Hellim ürününü uluslararası alanda pazarlayan şirketlerin ana amacının, Hellim Dosyası’nın sorunlu gördükleri çeşitli yönlerini tartışmaya açmak ve sorunların mümkün mertebe aşılmasını sağlamak olduğunu belirten gazete, tüccarların hellim üretiminin artırılması ve çeşitlendirilmesini sağlayarak, karlarını artırmak istediklerini yazdı.
Tüccarların, Rum Başkanlık Sarayı’ndaki toplantıda Rum yönetiminin hellim meselesini yönetme planını dinlemek istediklerini yazan gazeteye göre, Rum Ticaret Sanayi Turizm ve Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in “bakanlığın stratejisinin, hellimin menşe ismi korumalı ürün olarak tescil edilmesi ve tescilden sonra da değişiklik yapılması olduğunu” söyledi.
Tüccarlar, değişikliklerin nasıl başarılacağını ve aradan geçecek iki yıllık süre zarfında ne olacağını görmeyi bekliyor.










GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
Güney Kıbrıs’ta 4 kişi Covid 19’dan öldü, 4 bin 137 yeni vaka belirlendi
11330 kez okundu
2
Ara bölgede 4 yaşında bir çocuk bulundu, ikizi kayıp!
9953 kez okundu
3
Güney Kıbrıs’ı karıştıran toplu tecavüz davası yeniden görülecek
9921 kez okundu
4
Güney Kıbrıs’ta 401 yeni vaka belirlendi, 1 kişi hayatını kaybetti
9850 kez okundu
5
Kıbrıs Rum kesiminde sahte aşı kartı skandalı
9608 kez okundu