Bakanlar Kurulu kararıyla, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç yurt genelindeki icra ve iflas takipleri 31 Aralık 2020 ‘ye kadar durduruldu. Bu çerçevede taraf ve takip yapılmamasına, yeni icra takip taleplerinin alınmamasına karar verildi.
Hükümet tarafından açıklanan 2. Ekonomik Paket kapsamında 31 Aralık 2020 ye kadar Taşınırlar için Korona salgını döneminde açıklanmış Hükümlerin İcrası ekonomik yapıyı ,mali sıkıntı içerisindeki halkı ve esnafı korumak için Durdurlmuştu. Bazı Barolar ve Bankalar ise korona süreci içerisinde oluşan ağır ekonomik bunalım nedeni ile esnafı korumayı amaçlayan geçici tedbire itiraz etmişti.
Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ,Melek Örhütleri ve Halkın çoğunluğundan İcra ile alınan durdurma kararında ısrarcı olunması yönünde Hükümete artan baskılar gelmiş ve Ekonomik önlemin gerekli olduğu husunda taraflar ısrarcı olunması talep edilmişti. 2. Ekonomik Paket kapsamında bir önlem olarak öngörülen ve geçici süre için taşınırlara icrayı durduran önlemde Hükümet tarafından nihai karar verildi ;31 Aralık 2020 ‘ye kadar vatandaşın evine ve işyerine icra yapılamayacak.
Bu karar sayesinde, koronavirüs salgını nedeniyle icra dairelerindeki iş ve işlemlerini takip edemeyen vatandaşlar herhangi bir hak kaybı veya mağduriyet yaşamayacak. 31 Aralık 2020’a kadar yeni icra başvurusu veya haciz işlemleri de söz konusu olmayacak.Salgın tehlikesinin devam etmesi halinde bu süre yine aynı usulle uzatılabilir.











GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122770 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87596 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44650 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30303 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28463 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.