Hür-İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Brent petroldeki düşüşten dolayı Kıb-Tek’in elektrik fiyatlarında yüzde 40 oranında indirim yapması gerektiğini belirterek kurumu, elindeki akaryakıt stokunun bitiminde indirim yapmaya davet etti.
Hür-İş Genel Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu yazılı açıklamasında, halkın elektrik tüketiminin artarak devam ettiğini ifade etti.
“Zamanında AKSA ile yapılan ve müteakip yıllarda çeşitli hükümetler tarafından yenilenen sözleşmelerde alım ve dolara endeksli fiyat garantisi mevcuttur. Ama AKSA maalesef petrol fiyatı yüzde 40 oranında düşmesine rağmen bunu hâlâ fiyatlara ve tüketiciye yansıtmamıştır” diyen Serdaroğlu, AKSA’nın Sağlık Bakanlığına pandemi nedeniyle 2.5 milyon TL bağışta bulunmasının ise göz boyamak amacı taşıdığını savundu.
İnsanlık namına yapılan bağışların sözleşmelerle taahhüt edilen yükümlülükleri ortadan kaldırmadığını belirten Serdaroğlu, AKSA ile yapılan alım garantisi sözleşmesinin de olağanüstü durum olan koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilmesini istedi.










GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121581 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
80869 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
36281 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19905 kez okundu
5
EL-SEN KAOS’A OYNUYOR
15812 kez okundu