1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Hürmüz Boğazı’nda süper tanker mayına çarparak alev aldı

Hürmüz Boğazı’nda süper tanker mayına çarparak alev aldı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, Hürmüz Boğazı’ndan kurallara aykırı şekilde geçiş yapmaya çalıştığı belirtilen bir süper tankerin iki deniz mayınına çarparak alev aldığını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Donanması tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Hürmüz Boğazı’nın güneyinde yaşanan olaya ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, “Hürmüz Boğazı’nın güneyinden yasa dışı bir rota üzerinden geçmeye çalışan bir süper tanker, iki deniz mayınına çarptıktan sonra alev aldı ve tamamen durdu.” ifadeleri kullanıldı.

“Güvenlik kurallarına uymayan gemiler benzer sonuçla karşılaşır”

Bölgedeki deniz güvenliği kurallarına riayet edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada şu uyarılara yer verildi

“Hürmüz Boğazı’nda güvenlik düzenlemelerini ihlal eden gemilerin akıbeti de benzer olacaktır. Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri tarafından çıkarılan geçiş ve seyrüsefer düzenlemelerine uymak zorunludur. Denizcilik şirketleri, çocuk katili ABD ordusunun provokasyonlarına aldanmamalı ve gemilerinin mürettebatının mallarını ve canlarını gereksiz yere tehlikeye atmamalıdır.”

Hürmüz Boğazı’nda süper tanker mayına çarparak alev aldı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.