İngiltere Oldham’da bu yılın başında konsey liderliğine seçilen Arooj Shah’a ait araç, dün erken saatlerde kasıtlı olarak ateşe verildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Greater Manchester Polisinden bir sözcü, yaptığı açıklamada, “Aracın kasten ateşlendiği ve komşu bir mülkte hafif hasara yol açtığı tespit edildi.” değerlendirmesinde bulundu.
1 gözaltına alındı
Dedektif Başmüfettiş Wesley Knights da “Bu yangın, bir aracı yok etti ve komşu bir mülke de zarar verdi. Bu pervasız, tiksindirici bir hareket. Kimsenin yaralanmaması büyük şans.” ifadesini kullandı.
Polis, olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı.
Siyasetçilerden Shah’a destek
Saldırı, İngiltere futbol takımının EURO 2020 finalinde İtalya’ya yenilmesinin ardından 3 siyahi oyuncunun internette ırkçı saldırılara uğraması ve sonrasında ülkenin gündemine oturan ırkçılığın, yine ülke çapında kınanmasıyla aynı döneme denk geldi.

Kundaklama olayının ardından çok sayıda siyasetçi, Shah’a desteğini iletti.
İşçi Partisi Milletvekili Yasmin Qureshi, Arooj Shah’la dayanışma mesajı paylaşarak, siyasetteki hiç kimsenin böyle bir durumla yüzleşmemesi gerektiğini vurguladı.
Greater Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham, Twitter’dan “Bu, kesinlikle dehşet verici ve olay tüm yönleriyle araştırılacak.” paylaşımında bulundu.
TRT
GÜNDEM
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
83880 kez okundu
2
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
31088 kez okundu
3
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
28261 kez okundu
4
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
25532 kez okundu
5
KKTC siyasi durum anketi
19923 kez okundu