1. Haberler
  2. Gündem
  3. İngiltere’de Sokaklar Savaş Yerine Döndü

İngiltere’de Sokaklar Savaş Yerine Döndü

featured
Google'da Abone Ol
46
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de protestolara müdahalede polisin yetkilerini artıran tasarıya gelen tepkiler sokaklara taştı. Eylemciler, karakolun camlarını kırdı, polis araçlarına zarar verdi. Olaylarda bazı polislerin de yaralandığı açıklandı.

Göstericiler, ayrıca karakol önündeki ve yakınlarındaki bir parktaki iki ayrı polis minibüsünü ateşe verdi.

Bazı polisler yaralandı

Avon ve Somerset Polis Federasyonu Başkanı Andy Roebuck, olaylar sırasında bir polisin kolları ve kaburgalarının kırıldığını söyledi.

İngiltere ve Galler Polis Federasyonu Başkanı John Apter ise, olayları “korkunç” olarak niteleyerek, “Bazı polis memurları çok kötü yaralandı, polis araçlarına zarar verildi, bir polis karakolu saldırıya uğradı” dedi.

Tasarı

Tartışmalı tasarı polise geniş yetkiler tanıyor.

Tartışmalı tasarının yasalaşması durumunda polis, protestolar için başlama ve bitiş saatleri belirleyebilecek.

Belirli bir gürültü seviyesi belirlenebilecek ve gürültünün, bir kurumunun işlerini veya ulaşımı aksatacak ya da çevredeki kişiler üzerinde ciddi etki oluşturacak noktaya varması halinde gösteriye müdahale edilebilecek.

Yasaya karşı gelenlere 10 yıla kadar hapis ya da para cezası verilebilecek.

İngiltere’de Sokaklar Savaş Yerine Döndü
46

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.