İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Tahran ile Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki nükleer anlaşma müzakerelerini 27 Ekim Çarşamba günü Brüksel’de sürdüreceklerini ifade etti.
Bakıri, yaptırımların kalkmasını sağlayacak, İran’ın ticari ve ekonomik ilişkilerini garanti altına alacak ve gelecekte vaatlerin bozulmamasını temin edecek müzakereleri devam ettirmeye kararlı olduklarını dile getirdi.
“Asıl mesele, karşı tarafın, üyelikten ayrılarak ihlallerde bulunan ülkeyi yıkıcı politikalarını terk etmeye çağırmak dahil olmak üzere taahhütlerini yerine getirmeye hazır olup olmadığıdır. Başarısız maksimum baskı politikasının devam ettirilmesi müzakerelerin önündeki engelleri kaldırmayacağı gibi daha da karmaşık hale getirecektir.”
“Somut ve pratik neticelerin elde edileceği müzakereleri destekliyoruz”
Mora, 14 Ekim’de İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri ile Tahran’da görüşerek İran ile AB arasındaki müzakereleri yeniden başlatmıştı.
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da Mora ile Tahran’da yapılan müzakerelerin olumlu geçtiğini ve Brüksel’de devam edeceğini aktararak somut ve pratik neticelerin elde edileceği müzakereleri desteklediklerini söylemişti.
Tahran ile AB ülkeleri arasında Brüksel’de yapılacak görüşmeler, Avusturya’nın başkenti Viyana’da ABD’nin de dolaylı olarak dahil olduğu ve 6 tur yapılan müzakerelerin devamı için bir ön adım olarak görülüyor.

TRT
GÜNDEM
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
83842 kez okundu
2
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
31080 kez okundu
3
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
28118 kez okundu
4
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
25397 kez okundu
5
KKTC siyasi durum anketi
19923 kez okundu