Karpaz Koruma Derneği Başkanı Dursun Çebi, hükümete Karpaz emirnamesini kaldırma çağrısında bulundu.
Çebi yaptığı yazılı açıklamada, “Karpaz Emirnamesi halkın üzerinden kaldırılmalı, yerini adaletli, şeffaf ve doğa ile uyumlu bir imar politikası almalıdır.” ifadelerini kullandı.
Çebi, Zafer Burnu’ndan Dipkarpaz’a kadar uzanan yaklaşık 25 kilometrelik bölgede, tarım, hayvancılık ve zeytincilik yapılan alanlarda kontrollü imar hakkının tanınması ve tapulu arazisi olan vatandaşların kendi malına yatırım yapmasının önünün açılması gerektiğini belirtti.
Sahillerde yaşanan çarpık yapılaşmalara da dikkat çeken Çebi, doğaya zarar vermeyen şekilde, Avrupa’daki örneklerde olduğu gibi kır gazinoları, tuvalet ve duş gibi temel ihtiyaç yapılarının sahil boyunca kurulması gerektiğini kaydetti.
Çebi, “Bizler Karpaz halkı olarak toprağımızı koruyarak yaşamak istiyoruz. Yatırım yapma hakkımızı geri istiyoruz. Bu ülkenin en doğusunda olabiliriz ama görmezden gelinmeye en uzak noktasıyız.” ifadelerini kullandı.
TAK/BRT
GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147694 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121633 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82190 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57983 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38525 kez okundu