1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Kolombiya’da 7,4 Büyüklüğünde DepremHasar ve Yaralılar Var

Kolombiya’da 7,4 Büyüklüğünde DepremHasar ve Yaralılar Var

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 7,4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, komşu ülkeler Ekvador ve Panama’da da hissedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi , merkez üssü Kolombiya’nın batısındaki San Jose del Palmar kentinin yaklaşık 5 kilometre doğusu olan depremin büyüklüğünü 7,4 olarak duyurdu. Depremin yerin 107 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Birçok Şehirde Panik Yaşandı

Choco yönetim bölgesi başta olmak üzere Barranquilla, başkent Bogota, Medellin, Manizales, Pereira ve Bucaramanga gibi ülkenin birçok kentinde hissedilen deprem halk arasında büyük paniğe neden oldu. Bölgede olası can ve mal kayıplarının belirlenmesi ile hasar tespitine yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Binalar Hasar Gördü, Çökmeler Var

Merkezi Venezuela’da bulunan Telesur’un haberine göre, deprem Manizales, Cali ve Pereira kentlerinde hasara yol açtı. Bazı binaların dış cephelerinin kısmen yıkıldığı, bir katedral ile bir havalimanının da zarar gördüğü kaydedildi. Quibdo kentinde ise bazı binaların çöktüğü ve yaralananların olduğu bildirildi.

Panama’da Tahliyeler Yapıldı

Deprem Kolombiya’nın yanı sıra Ekvador ve Panama’nın çeşitli bölgelerinde de etkili oldu. Panama’da yetkililer, sarsıntı üzerine tedbir amacıyla bazı binaları ve sağlık merkezlerini tahliye etti. Depremin ardından geçen ilk bir saatlik sürede Panama genelinde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Kolombiya’da 7,4 Büyüklüğünde DepremHasar ve Yaralılar Var
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.