Donbas bölgesinde süren çatışmalar sebebiyle bölgeden uzaklaşmak isteyen halk, Kramatorsk tren garına gidiyor.
Evcil hayvanlarını ve taşıyabildikleri eşyalarını yanına alanlar gara gelecek Kiev trenini bekliyor.
Genel seferberlik ilan edildi
Sağlık Bakanı Oleh Lyashko, Rusya’nın askeri müdahalesinde 57 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.
137 askerin öldüğünü ve 116 askerin yaralandığını açıklayan Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan eden kararnameyi imzaladı.
Çernobil Nükleer Santrali’nin kontrolü kaybedildi
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayl Podolyak, çetin bir savaştan sonra Çernobil’in kontrolünü kaybettiklerini aktardı.
Rusların saldırısından sonra santralin güvende olduğunu söylemenin imkansız hale geldiğini aktaran Podolyak, bunun Avrupa için en büyük tehditlerden birisi olduğunu duyurdu.
TRT