Anadolu Mektebi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde yürütülen “Kültür Elçileri Projesi” kapsamında 28 Nisan – 1 Mayıs 2026 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir program düzenlenecek.
Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü yaptığı açıklamada, “Kültür Elçileri Projesi”nin Haziran 2025’te başladığı belirtildi.
Gönyeli Yeşilada Parkı Çevre Eğitim Merkezi tanıtım etkinliği düzenlendi
İçeriği Görüntüle
Proje kapsamında farklı coğrafyalardan Türkiye’ye gelen ve lisans, yüksek lisans ile doktora düzeylerinde öğrenimlerini sürdüren toplam 30 öğrencinin programa dahil edildiğini kaydeden Güçlü, proje süresince öğrencilere yönelik Türk kültürü, medeniyeti, dili ve tarihi üzerine sistemli okuma ve seminer programları düzenlendiğini belirtti.
Proje kapsamında Ankara Sosyal Bilimler Üniversiesi (ASBÜ) KKTC Yerleşkesi ev sahipliğinde bir program gerçekleştirileceğini bildiren Güçlü, “Söz konusu program çerçevesinde, projede yer alan uluslararası öğrenciler tarafından hazırlanan metinler iki ayrı panel halinde, ikişer oturum şeklinde sunulacak. Öğrencilerin okuma süreci sonunda ortaya koydukları özgün metinlerin akademik bir zeminde paylaşılması hedeflenmektedir. Program, bu yönüyle öğrencilerin düşünce üretme, metin inşa etme ve sözlü ifade becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak.” dedi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026SPOR
22 Nisan 2026SPOR
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122792 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87668 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58250 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45621 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38241 kez okundu