Lefke Vakfı Kurucular Heyeti Başkanı, Lefke Sancak Serdarı, eğitimci, Aziz Fedai, ölümünün 12. Yıldönümü dolayısı ile Lefke Kabristanlığı’ndaki kabri başında anma töreni gerçekleştirildi.
Lefke Vakfı tarafından organize edilen törende konuşan Aziz Fedai’nin kızı Lütfiye Fedai, böyle bir günde Fedai ailesini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.
Lefke Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vehit Nekibzade de Aziz Fedai’nin eğitim alanındaki katkılarının önemine dikkat çekti.
Lefke Yardım ve Halk Derneği Başkanı Emel Yılmaz da, Aziz Fedai’nin ulusal mücadele yıllarında askeri ve eğitim anlamında önemli görevler üstlendiğini anımsatarak, Fedai’nin, Lefke tarihinde izleri silinmeyecek bir kişilik olduğunun altını çizdi.
Lefke Gazi Lisesi Tarih Öğretmeni Reşat Yolaç ise, Aziz Fedai’nin gençlere ışık tuttuğunu belirterek, Fedai’nin Kıbrıs Tarihi kitaplarında yerini alması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından tören dua okunmasıyla sona erdi.
GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147493 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121632 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81890 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57982 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38370 kez okundu