Mısır’ın başkenti Kahire’de toplanan Libya zirvesi kapanış bildirgesinde, çatışan taraflara savaşın durdurulması ve siyasi görüşmelere başlanması çağrısı yapıldı.
Bildirgede, silahlı milislerin yarattığı kaosun sonlandırılması ve silahın, ordu kuvvetleri ile nizami polis örgütünün elinde bulunmasının önemi vurgulandı.
Kahire’deki Libya zirvesinde derhal şartsız ateşkes ilanı ve siyasi görüşmelere başlanması çağrısında bulunuldu.
Derhal şartsız ateşkes ilan edilmesi ve siyasi görüşmelere başlanılması çağrısının yapıldığı kapanış bildirgesinde, “Libya’daki istikrarsızlığın sürmesinden en çok zarar gören taraf Afrika ülkeleri olduğu için, siyasi çözümü en çok arzulayan da o ülkelerdir.” ifadeleri yer aldı.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 14 Nisan’da Kahire’de Halife Hafterle yaptığı görüşmede ülkesinin terör, cemaatler ve aşırıcı silahlı milislerle mücadeleye destek verdiğini açıklamıştı. Siyasi yorumcular Sisi’nin bu açıklamasını, Hafter’i desteklediği anlamını çıkartmıştı.
Libya konulu zirveye, Abdulfettah es-Sisi’nin yanı sıra Ruanda ve Güney Afrika cumhurbaşkanları, Afrika Birliği’ndeki Libya Komitesi Başkanı sıfatıyla Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki de katıldı.
GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87607 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
39906 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
36943 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32302 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30347 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.