Gazimağusa Belediyesi, Yeryüzü Tohumları İnisiyatifinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Tohum Takas” etkinliklerinin bu yıl ilkinin MAGEM Maraş işbirliğinde pazar günü yapılacağını duyurdu.
Gazimağusa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, etkinliğin 10.30-15.00 saatleri arasında yapılacağı kaydedildi.
Etkinlikte, tohum takası gerçekleştirilerek, bahar-yaz dönemine ait tohumların çoğaltılması amacıyla paylaşımı yapılacak, yeni gelecek tohumlar da envanter defterine kaydedilecek.
Ekolojik tarım, organik tarım, perma kültür ve atalık tohum konularında farkındalığı artırmak ve yeni fikirleri paylaşmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, bu kavramlarla ilgilenen birçok kişinin bir araya gelmesi ve deneyimlerini paylaşması hedefleniyor.
Açıklamada, etkinliğin bir paylaşım çemberi ile başlayacağı ve katılımcıların yerel tohumların önemine dair farklı tecrübelerini aktarmasıyla, ekolojik duyarlılığın yükseltilmeye çalışılacağı belirtildi.
Etkinliğin tüm halkın katılımına açık olacağı kaydedilen açıklamada, özellikle “Başka Bir Tarım Mümkün” şiarını benimseyen herkesin etkinliğe katılması yönünde çağrı yapıldı.
GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025GÜNDEM
17 Aralık 2025SPOR
17 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122072 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
84831 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58034 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
40994 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
37549 kez okundu