Cumhuriyet Meclisi, Bakanlar Kurulu Listesinin okunması için bugün olağanüstü toplanıyor.
Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner başkanlığında 3’lü azınlık hükümeti kurulması için anlaşmaya varılmasının ardından yeni bakanlar kurulu listesi bugün meclise sunulacak.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 10:00’da, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında olağanüstü toplanacak. Meclis Katibi, Bakanlar Kurulu listesini okuyarak milletvekillerinin bilgisine sunulacak.
GÜVENOYU GÖRÜŞMELERİ İKİ GÜN SONRA BAŞLAYACAK
Bakanlar Kurulu programının Cumhuriyet Meclisinde okunmasının ardından güvenoyuna başvurulacak. Güvenoyu için görüşmeler, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılacak. Meclis İç Tüzüğüne göre güven oylamasının açık oyla yapılması gerekli. Oylamada güvenoyu verenlerin sayısı ret oyu verenlerden fazla ise Bakanlar Kurulu güvenoyu almış olacak.
İSTİFA EDENLERLE SAYI 27
Olağanüstü Kurulun açılması (Nisap) için meclisteki milletvekili sayısının yarıdan bir fazlası aranıyor. Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle vekil sayısı 49’a düştü. Hükümeti oluşturan üç partinin toplam 24 milletvekili bulunuyor. Halkın Partisinden istifa eden 3 milletvekili Meclisin açılması için nisap desteği sağlayacağını açıklamıştı. Hükümeti kurmak isteyen ve isitfa eden vekillerilerle birlikte 27 sayısına ulaşılıyor.
Kabinedeki isimler şöyle:
“Başbakan Ersan Saner,
Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı,
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu,
İçişleri Bakanı Kutlu Evren,
Maliye Bakanı Dursun Oğuz,
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu,
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu,
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel,
Sağlık Bakanı Ali Pilli,
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman.”






GÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026SPOR
19 Nisan 2026SPOR
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122785 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87626 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
44694 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30351 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28517 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.