Meksika’da petrole yüzde 20 oranında zam yapılması nedeniyle halk zammı protesto etmek için sokaklara döküldü!
Yakıt fiyatlarındaki ani ve yüksek artış ülke genelinde memnuniyetsizliğe yol açarken, binlerce kişi olayları protesto etmek için sokaklara çıktı, market ve benzin istasyonlarını yağmaladı.
Petrol fiyatlarının artmasına karşı yapılan ilk protesto Jose Antonio Meade organizasyonu sosyal medya üzerinden yapıldı. Meksika’da gayri resmi olarak benzin fiyatlarının arttırılırken, bu artış fiyatlara litre başına 75 sent olarak yansıdı. Halk petrol fiyatlarının artmasından bütün sektörlerin etkilenmesinden endişe ediyor. Fiyatların artışını haber alan araç sahipleri benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.
Araç sahipleri fiyatlar yükselmeden önce yüklü miktarda yakıt olarak depoladıklarını söyledi. Ülkede halen kırılgan durumda olan ekonominin daha da istikrarsızlaşmasının siyasi sistemde istikrarsızlığa yol açmasından endişe ediliyor. Ekonomi yorumcuları, yüksek petrol fiyatlarının zayıf pezonun özellikle zirai ürünlerde, inşaatta fiyat artışlarına ve yüksek enflasyona yol açmasının beklendiği ileri sürüyor.
Hazine Bakanı Jose Antonio Meade bir ocaktan geçerli olmak üzere benzin fiyatlarının artacağını 27 Aralık’ta açıklamıştı.
GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026SPOR
21 Nisan 2026SPOR
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026GÜNDEM
21 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87664 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
39986 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37021 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32306 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30399 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.