18 yaşındaki Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi milli sporcu, öğrencilerle deneyimlerini ve hedeflerini paylaştı.
“Tokyo’da İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum”
Sümeyye Boyacı, sporcu kimliğinin, yoğun ve disiplinli çalışma prensiplerinin her zaman önde geldiğini belirtti.
“Her gün 8 saat antrenman yapan, çok yoğun çalışan ve olimpiyatlara hazırlanan bir sporcuyum. Tokyo’da altın madalya almak ve İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum.”
“Rakiplerin ne kadar zorlu ve kaliteliyse, başarı da o kadar kıymetli olur”
Milli sporcu, kaybettiği yarışların kendisini daha fazla başarıya götürdüğünü anlattı.
“Başarılı olduğumda kendimi zafer sarhoşluğuna kaptırmam. Olamadığım zaman da umutsuzluğa kapılmamam gerek. Henüz 16 yaşındayken, 45 yaşında, yılların olimpiyat şampiyonu bir rakibe sahip olduğum için çok şanslıyım aslında. Çünkü rakiplerin ne kadar zorlu ve kaliteliyse, başarı da o kadar kıymetli olur. Evet, altın madalyayı çok seviyorum ama beni geliştiren zaferler değil, yenilgiler oldu. Kazanmak Tanrı’nın ödülüyse, kaybetmek de öğretme biçimi.”
“Büyük başarılar çabaya bağlıdır ve durmaksızın çalışma gerektirir”
Boyacı, yurt dışında psikoloji eğitimi almak ve Uluslararası Paralimpik Komitesinde psikolog olarak çalışmak istediğini kaydetti.
“Bence gerçek başarı, önümüze çıkan engelleri, zirveye giden yolculukta basamak olarak kullanabilmek. Büyük başarılar çabaya bağlıdır ve durmaksızın çalışma gerektirir. Aksi mümkün değildir.”
TRT
GÜNDEM
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026SPOR
12 Nisan 2026SPOR
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87562 kez okundu
2
Rize’de Bülent Uygun dönemi sona erdi
29197 kez okundu
3
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
20145 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
20076 kez okundu
5
RAKETLER DÜNYA BADMİNTON GÜNÜ İÇİN SALLANDI
15927 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.