Oda’dan yapılan açıklamaya göre, komitenin başkanlığına Güvenç Yüksel getirildi.
Mimarlar Odası, İSG Komitesi aracılığıyla, mimarlık mesleğinin tüm alanlarında görev yapan üyelerin karşılaştığı risklerin belirlenmesi, önleyici ve koruyucu yaklaşımların geliştirilmesi, ilgili mevzuatın takibi ve üyelerin bu konularda bilinçlendirilmesi yönünde çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.
İSG Komitesi, mimarlık mesleğinin farklı alanlarında çalışan üyelerin maruz kaldığı riskleri analiz etmek, önleyici politikalar geliştirmek, eğitimler düzenlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yürütecek. İş sağlığı ve güvenliği alanındaki yasal düzenlemeler ile uygulamaların mimarlık pratiği üzerindeki etkilerini inceleyerek, üyelerin hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirecek; ayrıca kamu kurumları, üniversiteler ve ilgili meslek kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışmalar yürütecek.
Komite, mimarlık pratiğinin her aşamasında güvenli çalışma kültürünün yerleşmesi için eğitim, seminer, araştırma ve farkındalık projeleri gerçekleştirecek; ayrıca kamu kurumları, üniversiteler ve ilgili meslek kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışmalar yapacak.
Mimarlar Odası, İSG Komitesi’nin çalışmalarıyla birlikte meslek alanında insan odaklı, güvenli, sağlıklı ve etik bir çalışma kültürünün yaygınlaşmasını hedefliyor.

Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147681 kez okundu
2
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57983 kez okundu
3
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37196 kez okundu
4
Piyanist Rüya Taner , yazar Kürşat Başar ile birlikte resital verecek
27710 kez okundu
5
Sterlin 20,75 liradan, dolar 18,68 liradan güne başladı
21221 kez okundu