1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Myanmar ordusu 1 aylık ateşkes ilan etti

Myanmar ordusu 1 aylık ateşkes ilan etti

featured
Google'da Abone Ol
1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Myanmar’da muhalif milletvekillerince sivil hükümeti geri getirmek için kurulan Ulusal Meclisi Temsil Komitesi (CRPH), ordunun 2008’de yaptığı yürürlükteki anayasayı tanımadıklarını duyurdu. Öte yandan, ordu da yaklaşan dini yeni yıl kutlamaları için 1 aylık ateşkes ilan etti.

Bir süredir cuntaya karşı geçici sivil hükümet ve etnik silahlı grupların yardımıyla federal ordu kurmaya çalışan Ulusal Meclisi Temsil Komitesi (CRPH), sosyal medyada yaptığı açıklamada, kendi hazırladıkları Geçici Anayasa Anlaşması’nı yayımladı.

CRPH, demokratik yollarla seçilmiş milletvekilleri tarafından hazırlanan yeni anayasa ışığında geçici sivil hükümeti kurma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Açıklamanın ardından darbe karşıtı halk, Yangon ve Mandalay’da 2008 anayasası kitapçıklarını yırtarak yakma eyleminde bulundu.

Gösterilerde halk, “Federal ordu istiyoruz” ve “Cuntaya hayır” pankartlarıyla slogan attı.

Sosyal medyada bazı vatandaş ve aktivistler, CRPH’nin yeni anayasasına destek mesajları yazdı.

Myanmar ordusu 1 aylık ateşkes ilan etti
1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.