1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. NASA ve Dünya’nın En İyi Bıçağı!

NASA ve Dünya’nın En İyi Bıçağı!

featured
Google'da Abone Ol
1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) mühendisleri ve Kaliforniya Teknoloji Enstitüsünden (Caltech) bilim insanları, körelmeyen ve kendini bileyen bir çeşit bıçak üretti!

Kaliforniya merkezli bıçak üreticisi Habitat’ın genel müdürü Adam Ackerman, “KNASA Şef Bıçağı” adı verilen ürünün, Caltech’den bilim insanları tarafından geliştirilen ultra sert alaşımdan üretildiğini ve NASA mühendisleri tarafından test edildiğini belirtti.

Diğerlerinden 2 kat keskin olan bıçağın 5 kat daha uzun ömürlü olduğunu söyleyen Ackerman, “Bu bıçak 200 yıldır yapılan ilk gerçek icat.” dedi.

Adam Ackerman, “Bıçak, titanyumdan 2 kat daha güçlü. Paslanmaz çelik, lazer birleştirme teknolojisi kullanılarak sapına bağlanıyor.” ifadesini kullandı.

“Rockwell sertliği” 70’in üstünde çıkan bıçaktaki nano-tırtıkların, bıçağa benzersiz kesme performansı sağladığını söyleyen Ackerman, “Kullanıldıkça ortaya çıkan dişler, bıçağı zamanla daha keskin hale getiriyor.” açıklamasında bulundu.

Bıçağın her iki yüzünün de 12,5’ar derece açıyla üretildiğine dikkati çeken Adam Ackerman, bu özelliğinin KNASA Şef Bıçağı’nı diğerlerinden daha ince hale getirdiğini sözlerine ekledi.

Habitat, bıçağın perakende satış fiyatının 100 doların altında olacağını ve mayıs ayında piyasaya çıkacağını açıkladı.

 

NASA ve Dünya’nın En İyi Bıçağı!
1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.