Mağusa’da 2012 yılında Salih Şehzade’ye ait 2 adet çek yaprağını çalarak sahtekarlıkla 5 bin TL temin etmekle suçlanan Kadir Karagözcü’nün yargı süreci sona erdi. Sanık Karagözcü, “Sahte çek düzenleme”, “Çek yaprağı sirkat etme”, “Sahtelenmiş çeki tedavüle sürmek” ve “Sahtekarlıkla para temin etmek” davalarından dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Yargı süreci devam ettiği süre içerisinde ise 2015 yılı Haziran ayında müşterilerden temin ettiği 25 bin TL’yi iş yeri muhasebesine yatırmayarak müstahdem tarafından sirkat suçunu işlemek suçundan da yakalanan Kadir Karagözcü, suçlu bulunarak 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Mahkemede aktarılan olgularda sanık Kadir Karagözcü’nün, 2012 yılı Eylül ayı içerisinde araç alım satımı ile ilgili Salih Şehzade ile bir araya geldiği sırada Şehzade’nin araçta olmamasını fırsat bilerek torpido gözünde bulunan çek defterinden 2 adet çek yaprağını sirkat ettiği belirtildi. Sanık çalıntı çek yapraklarından birine 5 bin 800 TL meblağı yazıp çek yaprağını imzaladıktan sonra ise Tacim Kayalar’a vererek sahtekarlıkla 5 bin TL temin etti. Çek yapraklarından diğerine ise 15 bin TL meblağ yazan sanık Karagözcü çek yaprağını veremeden çek defteri sahibi Salih Şehzade’nin Tacim Kayalar tarafından uyarılması ile polise yapılan şikayet üzerine tutuklandı. Hakkındaki suçlamaları kabul eden sanık Kadir Karagözcü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sanık Kadir Karagözcü tutuksuz yargılandığı süre içerisinde ise çalıştığı Güçlüer isimli iş yerinde müstahdem tarafından sirkat suçunu işlediği gerekçesi ile bir kez daha tutuklandı. 2014 yılı Eylül ayı ile 2015 yılı Mart ayı arasında bir çok iş yerinden temin ettiği 25 bin TL’yi şirket muhasebesine yatırmayarak çalan sanık Karagözcü’nün bu dava dosyası ise Mağusa Ağır Ceza Makemesi’nde görüşülen çek hırsızlığı suç dosyası altında dikkate alındı. Yargı süresi içerisinde hem Salih Şehzade, hem Tacim Kayalar hem de Halil Güçlüer’e ait zararı tazmin eden sanık Karagözcü, hakkındaki şikayetler ise geri çekildi.
Sanık Kadir Karagözcü hakkındaki kararı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıçlarından Seran Bensen okudu. Sanığın hakkındaki davalardan suçlu bulunduğunu açıklayan Yargıç Bensen, sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme suçu için ömür boyu, sirkat suçu için 5 yıl, sahtekarlıkla para temini için 3 yıl ve müstahdem tarafından sirkat suçu için ise 7 yıl hapislik cezası öngörüldüğünü kaydetti. Yargıç Bensen sanığa etkin, caydırıcı ve bu tür suçları işlemeye meyilli kişiler için ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtirken, müştekilerin zararının giderilmesini, sanığın sabıkasız oluşunu ve sanığın suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı sağlamasını hafifletici neden olarak değerlendirildiğini kaydetti. Yargıç Bensen sanık Kadir Karagöz’ün 1 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.
3. SAYFA
24 Aralık 2024SPOR
24 Aralık 20243. SAYFA
24 Aralık 2024SPOR
24 Aralık 2024SPOR
24 Aralık 20243. SAYFA
24 Aralık 20243. SAYFA
24 Aralık 2024