Lefkoşa’da müşteri olarak gittikleri LC Waikiki adlı mağazadan aldıkları çeşitli çocuk ve kadın kıyafetlerinin üzerindeki alarm taglarını kırarak çantalarına koyan ve ödeme yapmadan mağazadan ayrılan Sevgi Dönmez ve Dilek Mevlana, iki günlük tutukluluğun ardından teminatla serbest bırakıldı.
“Hırsızlık” ve “Kasti Hasar” suçlamalarıyla tutuklanan Sevgi Dönmez ve Dilek Mevlana dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Aykut Özkan’ı dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Özkan, zanlıların 25 Şubat 2017 tarihinde Taşkınköy’de LC Waikiki adlı mağazaya müşteri olarak girip, 16 parça çocuk ve kadın kıyafetlerini alarak, soyunma odalarında üzerlerindeki alarm taglarını kırarak, çaldığını anlattı.
Zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirten Özkan, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.
“Bu suçla karşınıza gelmek istemezdim”
Mahkemede söz alan Sevgi Dönmez, “Yüce makamınıza bu suçla gelmek istemezdim. Firmadan ve mahkemenizden özür dilerim. Bir daha asla bu suçla karşınıza gelmeyeceğim” dedi.
Mevlana da mahkemeden özür diledi.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri, 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamaları ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.
GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81363 kez okundu
2
Öz Kızına Tecavüz Eden Sapık Baba Osman Yıldız’ın Evinden Bakın Neler Çıktı – Kıbrıs Gercek
22915 kez okundu
3
Öğrenciler Yine Rahat Durmuyor
20933 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19910 kez okundu
5
Bafra’da Hollandalı Turist 16 Yaşındaki Kızı Demirle Dövdü Sonra Tecavüz- Kıbrıs Gercek
19112 kez okundu