italya Yüksek Sağlık Enstitüsü (ISS) Başkanı Prof. Silvio Brusaferro, sonbaharda enfeksiyonların yayılmasının arttığını ve bu nedenle de yeni tip corona virüste (covid-19) ikinci dalga olabileceğini belirtti.
Brusaferro, Temsilciler Meclisi Bütçe Komisyonu oturumuna katılarak, ülkedeki Kovid-19 salgını ve gidişatına dair bilgi verdi.
Sonbaharda, özellikle ekimden sonra üst solunum yolu enfeksiyonlarının yayıldığına ve grip aşısının tavsiye edildiği dönemin başlayacağına işaret eden Brusaferro, damlacık yoluyla bulaşan Kovid-19’un da sonbaharda büyük ölçüde yayılabileceği gibi başka solunum yolu sıkıntılara da neden olabileceğini vurguladı.
Brusaferro, enfeksiyonlara teknik ve bilimsel açıdan mücadele edilmesi gerektiğini fakat mevsimsel etkilerin ayrı bir konu olduğunu ifade ederek, “Ancak sonbaharda bulaşma olasılığının arttığını biliyoruz.” dedi.
“Sınırların açılmasıyla yeni bir evreye girilecek”
Ülkede 3 Haziran’da bölgeler arası seyahat ile Schengen ülkelerine sınırların açılmasıyla yeni bir evreye girileceğini belirten Brusaferro, bu dönemde daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
Brusaferro, salgının ülkedeki sağlık sisteminin gelecek 10 yılını şekillendirmeye yönelik bir fırsat teşkil edebileceğine inandığını söyledi.
Avrupa’da Kovid-19 salgınından ilk ve en ciddi etkilenen yer olan İtalya’da ilk yerleşik vakanın görüldüğü 21 Şubat’tan bugüne kadar 33 bin 142 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.











GÜNDEM
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026SPOR
22 Nisan 2026SPOR
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87668 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
39992 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37023 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32306 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30400 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.