UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük, BM Barış Gücü askerlerinin KKTC sınırları içerisinde bulunan Pile-Yiğitler yolunun yapımına müdahale etmesine tepki gösterdi.
Yazılı bir açıklama yapan Küçük, “bilindiği üzere Pile’de çok sayıda vatandaşımız yaşıyor. Onların ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını gidermek devlet olarak bizim en temel vazifemiz. Bu çerçevede devletimizin imkanları ile halkımızı buluşturmak adına atmış olduğumuz bu insani adımın BMBG tarafından şiddet kullanarak engellenmeye çalışılmasını iki yüzlü bir davranış olarak nitelendiriyorum.” dedi.
Küçük, “KKTC’nin egemenlik sahası içerisinde kendisine yapılan her türlü haksızlığa ve müdahaleye karşılık verecek güçte olduğunu belirten Küçük, hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamaları bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” ifadelerini kullandı.
Pile-Yiğitler yolunun yapımına devam edileceğini belirten Küçük, bu noktada Cumhurbaşkanı ve hükümete desteğinin tam olduğunu kaydetti.
Küçük, “Siyasi irade olarak bizler bu kararın arkasında olmaya devam edeceğiz. BM’nin bizlere karşı olan iki yüzlü tutumunu bir kez daha bu vesileyle görmüş olduk. Tarihi gerçekler ışığında BM’yi bir kez daha tarafsız olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
TAK/BRT
GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025GÜNDEM
08 Aralık 2025SPOR
08 Aralık 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
147605 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121633 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82050 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57982 kez okundu
5
İstanbul’da okullar tatil edildi
38427 kez okundu