UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, İngiliz futbol kulüpleri tarafından başlatılan boykot uygulamasına destek verileceği ve sosyal medya hesaplarının kapatılacağı duyuruldu.
Açıklamada konuşmasına yer verilen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, internet ortamında taciz ve ayrımcı söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
“Herkesi resmi şikayette bulunmaya çağırıyorum”
Ceferin, bu suçun yayılmasını durdurmak için önlem alınması gerektiğini belirtti.
“Bu kabul edilemez paylaşımların veya mesajların kurbanı olan oyuncu, antrenör, hakem veya görevli, herkesi resmi şikayette bulunmaya çağırıyorum. Zararlı ideolojilerini ortaya çıkarmak için anonim profillerinin arkasına saklanan bu korkaklara fazlasıyla sahibiz.”
Sosyal medya boykotu, 30 Nisan’da İngiltere yerel saatiyle 15.00’te başlayacak ve 3 Mayıs 23.59’da sona erecek.
İngiliz futbol camiası taleplerini, ilk olarak şubat ayında yayımlanan bir mektupla açıklamış, sosyal medyada saldırgan gönderilerin filtrelenmesi, engellenmesi ve hızlı bir şekilde kaldırılması ile yeni kayıtlar için iyileştirilmiş bir doğrulama sürecinin yapılması gerektiğini dile getirmişlerdi.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Futbol Federasyonunun paylaşımıyla da, söz konusu tarihlerde sosyal medya boykotunun yapılacağı duyurulmuştu.
TRT
GÜNDEM
10 Aralık 2025GÜNDEM
10 Aralık 2025SPOR
10 Aralık 2025SPOR
10 Aralık 2025GÜNDEM
10 Aralık 2025GÜNDEM
10 Aralık 2025SPOR
10 Aralık 2025
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
82992 kez okundu
2
KKTC siyasi durum anketi
19918 kez okundu
3
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
19332 kez okundu
4
Rize’de Bülent Uygun dönemi sona erdi
15890 kez okundu
5
RAKETLER DÜNYA BADMİNTON GÜNÜ İÇİN SALLANDI
15817 kez okundu