Emine UYSAL
Narkotik köpeği Cindy, Ercan Havaalanı’ndan turist statüsünde KKTC’ye giriş yapan Abdurrahman Baran’ın iç çamaşırına gizlediği 10 gram uyuşturucu maddeyi buldu.
“Kanunsuz uyuşturucu madde (hintkeneviri) ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzuruda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Mustafa Zor’u dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Zor, 13 Mart’ta saat 15.15’te havaalanından giriş yapan ve pasaport işlemlerini yaptıran zanlıya narkotik detektör köpeğinin tepki vermesiyle yapılan üst aramasında iç çamaşırında iki ayrı poşete sarılı 10 gram hintkeneviri bulunduğunu kaydetti.
Tahkikatın tamamlandığını ve zanlının turist statüsünde olduğunu belirten Zor, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
Savcı Atilla Enver Etkin, zanlının 45 günü aşmayan süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.
Mahkeme talebi onayladı.
GÜNDEM
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026SPOR
15 Nisan 2026SPOR
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026GÜNDEM
15 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87590 kez okundu
2
Öğrenciler Yine Rahat Durmuyor
37151 kez okundu
3
Bunlar Şebeke İş Adamlarının İçkilerine İlaç Koyup Uyututtuktan Sonra- Kıbrıs Gercek
32320 kez okundu
4
Enerji ve Ekonomi Bakanı Arıklı “Kablo ile Elektrik Ana Projemiz”
30273 kez okundu
5
“Milli Davaya Sahip Çıkılmalıdır”
28435 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.