Vatikan Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, aralarında Becciu’nun da bulunduğu 10 kişi, Londra’nın lüks muhitlerinden birinde bir gayrimenkulün alımı sırasında mali suistimal iddiasıyla yargılanacak.
Kardinal Becciu ve diğer 9 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşmasının, 27 Temmuz’da yapılacağı bildirildi.
Kardinal Becciu’nun, “zimmettine para geçirme” ve “başkalarıyla suç ortaklığı içinde görevini kötüye kullanma” suçlarından yargılanacağı belirtildi.
Vatikan’a milyonlarca euroluk zarar
Vatikan’da 2019’da başlatılan bir soruşturma çerçevesinde, Becciu’nun adının, Vatikan Devlet Sekreteri Vekili (Başbakan Vekili) olarak görev yaptığı 2011-2018 döneminde, Devlet Sekreterliğinin Londra’nın pahalı muhitlerinden birinde Katolik inananlardan toplanan bağışlarla bir gayrimenkulün alımının da olduğu skandala karıştığı ortaya çıktı.
Londra’daki binanın alımı için yapılan emlak anlaşmasının, Becciu’nun Kasım 2018’de Devlet Sekreterliği Vekilliğinden ayrılmasının ardından Vatikan’ı milyonlarca euro zarara uğrattığı basına yansımıştı.
Kardinal Becciu, hakkındaki suçlamaların kamuoyuna yansımasının ardından 24 Eylül 2020’de, Vatikan’da üstlendiği görevlerden istifa etmiş, ayrıca kardinallikten de feragat etmişti. Vatikan’a yakın basın yayın organlarında, Becciu’nun, görevlerinden “istifa ettirildiği” yorumları yapılmıştı.
TRT
GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026SPOR
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87631 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
39943 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
36988 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32304 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30373 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.