1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yerli Sprey Aşının Yıl İçinde Kullanıma Sunulmasını Hedefliyoruz

Yerli Sprey Aşının Yıl İçinde Kullanıma Sunulmasını Hedefliyoruz

featured
Google'da Abone Ol
1
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Preklinik aşamaları başarıyla tamamlanan ilk intranazal (sprey aşı) yerli aşının yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Yenimahalle’deki İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde Grafen tesisin açılışına katıldı.

Yerli aşı çalışmalarındaki son duruma ilişkin bilgi veren Bakan Varank, COVID-19’a karşı geliştirilen sprey aşının yıl içinde kullanıma sunulmasını hedeflediklerini açıkladı:

Kısa sürede Faz-1 insan denemelerine başlanacak

“Preklinik aşamaları başarıyla tamamlanan ilk intranazal yerli aşı adayımız için çok kısa bir süre sonra Faz-1 insan denemelerine başlanacak. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) onayı bekleniyor.

Tüm klinik aşamaların hızlıca başarıyla tamamlanmasından sonra bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz.”

Yerli Sprey Aşının Yıl İçinde Kullanıma Sunulmasını Hedefliyoruz
1

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Merakli Gazete ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.