Güney Kıbrıs’tan aldığı uyuşturucu maddeyi aracına zulaladıktan sonra Askeri Yasak Bölge’yi ihlal ederek KKTC’ye giriş yapmak isteyen Çağlar Barbali tutuklandı
Devrim DEMİR
Güney Kıbrıs’a en yakın Türk köylerinden biri olan Akıncılar köyünde önceki gece hareketli saatler yaşandı.
Yönetimindeki FV 467 plakalı salon araç ile Güney Kıbrıs’ın Dali köyünden askeri bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye gizlice giriş yapmaya çalışan 29 yaşındaki Çağlar Barbali, nöbetçi askerler tarafından yakalandı.
Asker Barbali’yi, Akıncılar Polis Karakolu’na teslim ettikten sonra arabasında arama yapıldı.
Polis, aracın motor bölümünde bir adet siyah renk naylon poşet içerisinde, 2 ayrı şeffaf renk naylonda yaklaşık 56 gram ağırlığında Hint Keneviri türü Uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 1 adet şeffaf naylon içerisinde 20 gram ağırlığında Kokain türü uyuşturucu madde ele geçirdi.
Yapılan sorgulamada işlediği suçu itiraf eden Barbali, tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Yargıç Cenkay İnan, zanlının soruşturma maksatlı ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.
1 kişi aranıyor
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Çağlar Barbali’nin önceki gece saat 22.00 sıralarında Akıncılar köyünde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye geçtiği esnada yakalandığını anlattı.
Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlının aracı içerisinde yapılan aramada yaklaşık 56 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ve yaklaşık 20 gram ağırlığında “kokain” türü uyuşturucu madde bulunarak emare yapıldığını ifade etti.
Polis çavuşu Mehmet Bayram, Barbali’nin gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, olayla bağlantısı olduğu düşünülen bir kişinin daha arandığını belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
3. SAYFA
18 Kasım 20253. SAYFA
18 Kasım 2025SPOR
18 Kasım 2025SPOR
18 Kasım 20253. SAYFA
18 Kasım 20253. SAYFA
18 Kasım 2025SPOR
18 Kasım 2025
1
İthal şeftalide limit üstü bitki koruma ürünü
144118 kez okundu
2
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121097 kez okundu
3
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
74302 kez okundu
4
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
57871 kez okundu
5
Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı
37139 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.