Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın gerçekleştireceği Denizli ziyareti öncesi, iki gündür Denizli’de bulunan Zeybekci’nin, Mercedes marka makam otomobili yerine Japonya’da üretilen Lexus marka makam otomobilini kullanması dikkat çekti.
Zeybekci’nin hareketi, son gelişmeler nedeniyle bir tavır olarak değerlendirildi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise makam otomobilini değiştirmesinin protesto ya da karşı hareket amacı taşımadığını söyledi. Zeybekci, makam otomobilinin değiştirmesinin nedenini soran basın mensuplarına şunları söyledi:
Bir bakan olarak bütün seyahatlerimizde yerli otomobil demiyorum, Türkiye’de üretilmiş otomobilleri kullanabilmeyi çok isterdim.
Ama maalesef çok aşırı seyahat eden birisiyim. Aşırı seyahat ve hızlı seyahat mecburiyetimiz oluyor. Bu performansı gösterebilecek araçlar konusunda seçme aralığımız daralıyor. Dolayısıyla illa ki Alman arabası kullanmak ya da kullanmamak gibi tercihim olmadı. Gönlümden geçeni söyledim sadece.
Türkiye’de işçilerimizin emekleriyle fabrikalarımızda üretilmiş araçları kullanabilmeyi isterdim. Böyle bir protesto veya karşı hareket şeklinde yaptığımız bir hareket değildir. Tercihimiz o oldu. Diğer araçlarımızla ilgili de aynı şekilde farklı alternatifleri de değerlendirmek istiyoruz. Bu şekildeki tercihimizi ekibimizdeki diğer araçlara doğru genişleterek devam etmek istiyoruz.”
GÜNDEM
15 gün önceGÜNDEM
01 Şubat 2026GÜNDEM
01 Şubat 2026SPOR
01 Şubat 2026SPOR
01 Şubat 2026GÜNDEM
01 Şubat 2026GÜNDEM
01 Şubat 2026
1
Tüketiciyi koruma teklifinin detayları netleşiyor
84987 kez okundu
2
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
71838 kez okundu
3
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63550 kez okundu
4
THY, günlük 1268 uçuşla Avrupa’da 2. oldu
34545 kez okundu
5
KKTC siyasi durum anketi
19975 kez okundu