Belki de öylesine, sadece can sıkıntısından çekilmiş bir bacak selfiesi internet dünyasını ikiye böldü. Tartışmanın sebebi ise fotoğraftaki optik illüzyon.
Fotoğraftaki bir ayrıntı sosyal medya kullanıcılarını adeta ikiye böldü. Dünyada oldukça geniş yankı uyandıran tartışmanın konusuna göre; bu fotoğraftaki bacaklar parlak ve yağlı mı yoksa sadece üzerinde beyaz boya mı var?’
Tartışmanın fitilini bir twitter kullanıcısının instagramda gördüğü fotoğrafı paylaşması ateşledi. Bu paylaşım binlerce retweet ve yorum aldı.
Çok geçmeden tartışma diğer sosyal platformlarda da kendine yer buldu ve bir anda dünyanın her yerinden onbinlerce internet kullanıcısının bütün işi gücü bu bacaklar oldu.
Kullanıcıların birçoğu fotoğrafa ilk baktıklarında parlak ve yağlı bacaklar gördüklerini ancak boya olduğunu fark ettikleri an baktıkları şeyin bir daha asla zihinlerinde uyanan ilk görüntüyü vermediğini söylediler.
İşin aslı da bu zaten, fotoğraftaki ”Parlayan Bacaklar” sanat çalışması yapan bir öğrencinin bacaklarının üzerine boya sıçramış hali.
Hindistan yönetiminin 5 Ağustos 2019’da Cammu Keşmir’in özel statüsünü kaldırmasının ve eyaleti merkeze bağlı iki Birlik Toprağı’na ayırmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bölgede henüz her şey normale dönmüş değil.
Çocukların Cinsel İstismarına İlişkin Bağımsız Soruşturma, İngiltere Lambeth’teki bakımevlerinde kalan yüzlerce çocuğun zulüm ve cinsel istismara maruz kaldığını ortaya çıkardı. Yetkililerin yıllarca duruma sessiz kaldığı vurgulandı.
Afrika Birliği’nin yerel dillerden Svahiliceyi “çalışma dili” olarak kabul etmesi halk tarafından memnuniyetle karşılanırken, kıtada en çok konuşulan dil olan Hausacanın da kabul edilmesi isteniyor.