Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, masada görüşmeci olarak kabul edilen Cumhurbaşkanının halkın önünü açacak bir siyaset anlayışını masaya getirmesini beklediklerini belirterek, bu noktada Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar’ın, “ezber bozan” bir siyaset anlayışı hedeflediğini kaydetti.
Müzakere sürecinde federasyon görüşmesi olacaksa belli bir takvim ve süre sınırı olması gerektiğini dile getiren Hasipoğlu, “Kırmızı çizgiler bellidir. Federasyon zorlamayla olabilecek bir süreç olacağı federasyon için süre sınırı olmalıdır” dedi.
Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginlikleri değerlendiren Hasipoğlu, “Rum tarafı, hidrokarbon araştırmaları konusunda ‘Türkiye ve Kıbrıs Türkler araştırmaları durdursun’ diyor. Bizde doğalgazı nasıl paylaşacağımız konusunda federal mantıklı bir komite kuralım diyoruz. Ancak Rum tarafı reddediyor” diye konuştu.
Hasipoğlu, federasyon statükosunu Ersin Tatar’ın yıkmaya geldiğini söyledi.












GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025GÜNDEM
06 Aralık 2025SPOR
06 Aralık 2025
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
121624 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
81563 kez okundu
3
Sağlık Bakanlığı:Asya bebeğin tedavisine başlandı
37025 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
19911 kez okundu
5
EL-SEN KAOS’A OYNUYOR
15827 kez okundu