Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre salgınla mücadelede eleştiri oklarının hedefi olan Başbakan Suga görevini bırakacak.
Kamuoyu eleştirileri ve son anketlerde kabinesine yönelik desteği eriyen Suga’nın parti içi yakın çevresine istifa etmeyi niyetini beyan ettiği öne sürüldü.
Yaklaşık bir yıldır iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) başkanlığını da yürüten Başbakan Suga’nın ay sonu planlanan parti içi liderlik yarışına katılmayacağı belirtiliyor.
Anketler en düşükte
Kamu yayıncısı NHK’nın geçen ay düzenlediği anketinde Suga ve kabinesinin kamuoyu desteğini yüzde 29’a gerilediği ortaya çıkmıştı.
Bu oran Eylül 2020’de göreve gelen Suga kabinesi için NHK anketlerinde şimdiye kadarki en düşük kamuoyu desteği olarak kayda geçmişti.
Kyodo ajansı düzenlediği geçen ayki anketinde ise Suga ve kabinesine yönelik kamuoyu desteği yüzde 31,8’e gerilemişti.
Suga, Ağustos 2020’de önceki başbakan Abe Şinzo’nun sağlığını gerekçe göstererek istifası sonrası parti içi seçimlerde başbakanlığı seçilmişti.
İki aday öne çıkıyor
Japonya Temsilciler Meclisi (Şuugiin) milletvekillerinin resmi görev dönemi 21 Ekim’de sona eriyor. Olağan genel seçimlerin bu tarihten önce yapılması gerekiyor.
LDP kaynaklarına göre parti liderlik yarışında eski Dışişleri Bakanı Kişida Fumio ile eski İçişleri ve İletişim Bakanı Takaiçi Sanae’nin yarışması bekleniyor.
TRT
GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026SPOR
06 Mayıs 2026SPOR
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87854 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
40284 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37313 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32326 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30584 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.