Kuzey Kore’nin ABD ile uzun süredir devam eden nükleer silahsızlanma diplomasisinin ortasında bu ay içinde yaptığı füze denemeleriyle yükselen tansiyon, uydu fotoğrafları ile perçinlendi.
Ülkenin nükleer silahlar için uranyum ürettiği tesisin uydu görüntülerinde, tesisin kapasitesini yüzde 25 artırdığı belirlendi.
Kuzey Kore, geçtiğimiz günlerde Japonya’nın çoğunu vurabilecek uzun menzilli bir seyir füzesini başarıyla test ettiğini duyurmuştu.
Uzmanlara göre Kuzey Kore, bir zamanlar atıl durumda olan bu tesiste üretimi, yakın gelecekte önemli ölçüde artırmayı planlıyor.
Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü’nde profesör olan Jeffrey Lewis ve iki silah uzmanı “Zenginleştirme tesisinin genişletilmesi muhtemelen Kuzey Kore’nin Yongbyon sahasındaki silah sınıfı uranyum üretimini yüzde 25’e kadar artırmayı planladığını gösteriyor” dedi.
TRT
GÜNDEM
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026SPOR
03 Mayıs 2026SPOR
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026GÜNDEM
03 Mayıs 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87810 kez okundu
2
Simpsonlar’dan yeni kehanet: Tom Hanks ve Biden
40220 kez okundu
3
İsrail Gazze’ye getirdiği bazı kısıtlamaları kaldırdı
37251 kez okundu
4
Burçlara Göre Yaşamanız Gereken 12 Şehir…
32322 kez okundu
5
Afganistan’da 19 Taliban üyesi öldürüldü
30537 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.