ABD futbolunda son yıllarda sıklıkla gündeme gelen kadın ve erkek futbolcular arasındaki ücret eşitsizliği konusunda, yeni bir gelişme yaşandı.
USSF’den yapılan açıklamada,”Cinsel eşitsizlikle mücadelede en iyi yolun, tüm tarafları sisteme eşit şekilde dahil etmekle mümkün olabileceğini düşünüyoruz. ABD’de sporun geleceğini düşündüğümüz için, büyükler kategorisinde forma giyen tüm milli takım oyuncularına eşit ücretlerde kontratlar teklif ettik.” ifadeleri kullanıldı.
Teklif edilen ücret ile dünyada en çok kazanan milli oyuncuların ABD’de görev alacağı da vurgulandı. Federasyon, Dünya Kupası’nı erkeklerde ve kadınlarda kazanan takımlara eşit miktarda ödül verilmesi için FIFA’ya da çağrıda bulundu.
ABD Kadın Milli Takımı oyuncularının, erkek milli takım futbolcularıyla eşit ücret alma talebiyle Mart 2019’da ABD Futbol Federasyonuna karşı açtığı dava reddedilmiş ve karara itiraz edilmişti.
Megan Rapinoe, Alex Morgan, Carli Lloyd gibi yıldızlardan oluşan ABD Kadın Milli Takımı, 2015 ve 2019 yıllarındaki son iki Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşamıştı.
TRT
GÜNDEM
27 Nisan 2026GÜNDEM
27 Nisan 2026GÜNDEM
27 Nisan 2026SPOR
27 Nisan 2026SPOR
27 Nisan 2026GÜNDEM
27 Nisan 2026GÜNDEM
27 Nisan 2026
1
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87726 kez okundu
2
Rize’de Bülent Uygun dönemi sona erdi
29433 kez okundu
3
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
20163 kez okundu
4
KKTC siyasi durum anketi
20082 kez okundu
5
RAKETLER DÜNYA BADMİNTON GÜNÜ İÇİN SALLANDI
15931 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.