Rum sözcüden Erhürman-Guterres görüşmesi konusunda açıklama
İçeriği Görüntüle
Fileleftheros gazetesi konuyla ilgili haberinde Güney Kıbrıs’taki Jeolojik Araştırma Departmanının bölgedeki jeolojik istikrar ve doğal tehlikelerle ilgili tehlike çanlarını çaldığını yazarken, Jeolojik Araştırma Departmanının santralle ilgili çevresel etki değerlendirme çalışmasını yapan şirkete resmi bir mektup gönderdiğini kaydetti.
Gazete Jeolojik Araştırma Departmanının söz konusu mektupta Ormidya bölgesini yüksek deprem riski taşıyan bölge olarak sınıflandıran veriler ortaya koyduğunu, buna paralel olarak tsunami tehlikesi meselesini de gündeme getirdiğini kaydetti.
Santralle ilgili çevre etki değerlendirme çalışmasının hali hazırda halka ve yetkili makamlara sunulduğunu yazan gazete, kamuya açık istişare sürecinin 28 Şubat 2026’da tamamlanacağını ekledi.
Kaynak : Halkın Sesi
GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122772 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87602 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58235 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45512 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38239 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.