Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, sosyal medyadan paylaşım yaptı; Av Yasası’nın 15. Maddesi 4. Fıkrasına atıfta bulunarak, ölü av paylaşımının suç olduğunu söyledi.
Sarpten’in paylaşımı şöyle:
“Av Yasası 15. Madde 4. Fıkra’da açıkça şu ifadeler yazmaktadır:
‘Herkes, ölü bile olsa, av ve yaban hayvanlarına saygı göstermek zorundadır. Hiç kimse, bu Yasanın 16’ıncı maddesinde belirtilen sınırlar içinde olsa dahi kanlı veya parçalanmış bir av hayvanının fotoğraf veya görüntüsünü, ayrıca bu Yasanın 16’ncı maddesinde her av günü için belirtilen sayının üzerinde ölü av hayvanı içeren bir fotoğraf veya görüntüyü kamuya açık bir şekilde, sosyal medya dahil hiçbir yayın organında, sergileyemez ve yayımlayamaz.’
Büyük avda yasal limit 1 tavsan, 5 kekliktir. Buna rağmen, ilk av gününün ardından sosyal medya özellikle limit üstü ölü av hayvanı paylaşımlarından geçilmiyor.
Mücadele ediyorsunuz, bir yasaya olumlu bir madde eklemek için uğraş veriyorsunuz, meclis oy birligiyle bu yasayı geçiriyor ama yetmiyor! Yasalar uygulanmıyor, uygulanmak istenmiyor. Bu ülkede en iyi yasayı yapsanız ne yazar. Suç kapsamina giren her paylaşımı biz mi bulup bildireceğiz? Polis ve diğer yetkililer neden işini yapmıyor? Oysa, bilişim yasayından sonra suç olmayan beğenmedigi paylaşımlar karşısında harekete geçen birimler şimdi neden uyuyor? Gerçı, saşmamak lazım! İktidar partisinin genel kurul toplantısının bile av gününe göre belirlendiği bir ülkede av yasanın böyle bir maddesinin uygulanmasını beklemek de bizim saflığımız…”





GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026SPOR
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026GÜNDEM
17 Nisan 2026
1
Kafe İşletmecilerinden Sağlık Bakanlığının Önüne Kurmuş Oldukları ‘Mini Kafe’ İle Eylem Yaptı
122778 kez okundu
2
HEKİMOGLU’ndan MÜTHİŞ AÇILIŞ!!! 10.47
87604 kez okundu
3
Muz ve bağ üreticilerinin askıdaki zarar listesine cumaya kadar itiraz kabul edilecek
58235 kez okundu
4
İstanbul’da okullar tatil edildi
45522 kez okundu
5
Norweç silahlı kuvvetleri kadınlardan oluşan özel kuvvetler eğitimlerini başlattı.
38239 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.